wtorek, 11 czerwca 2013

Brownies z wiśniami.


Składniki:

200 g gorzkiej czekolady (najlepiej min. 60% kakao),
100 g mlecznej czekolady,
250 g solonego masła,
250 g brązowego cukru,
4 jajka,
140 g mąki pszennej,
50 g kakao,

300 g wydrylowanych wiśni.

Wykonanie: piekarnik nagrzać do 180° C (z termoobiegiem 160° C). Blachę o wymiarach 22x39 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Połamaną na kawałki czekoladę, masło i cukier rozpuścić w rondelku od czasu do czasu mieszając, po całkowitym rozpuszczeniu zdjąć z ognia. Nieco przestudzić. Do masy dodawać kolejno po jednym jajku, miksując całość. Mąkę i kakao przesiać, wymieszać i  dodać do masy. Wymieszać. Następnie dodać do masy połowę wiśni i delikatnie wymieszać. Masę czekoladową przelać do formy, na wierzchu ułożyć pozostałe maliny.
Piec około 35-40 minut.
I Smacznego.;]


Oryginalny przepis  znajdziecie  na http://www.slodkiefantazje.pl.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz